UTRECHTSE KUNSTENAARS
Jurjen Bertens | Catch Utrecht

Jurjen Bertens

Jurjen Bertens is geboren te Waalwijk in 1974. Hij heeft een groot deel van zijn jeugd in Nieuw-Zeeland doorgebracht. Jurjen is een veelzijdig mens; hij heeft na diverse disciplines te hebben 'geproefd' duidelijk zijn passie gevonden in het uitbeelden van diverse (Utrechtse) stadsgezichten.

Wat het werk van Jurjen uniek maakt is de frisheid en de spanning. Fris door het kleurgebruik o.a. diep paars (Jurjen is kleurenblind). Spannend omdat je je soms in een surrealistisch landschap waant zoals we die alleen bij een Willink , Dalí of Moesman kennen. Elk werk is Jurjen eigen. Zijn werk is uniek en zeer gewild. Ook krijgt Jurjen steeds meer opdrachten voor instellingen en bedrijven. 

Naar de kunst
Hannie Rieuwerts | Catch Utrecht

Hannie Rieuwerts

Hannie Rieuwerts probeert elke keer weer het licht te vangen! Van transparante subtiele lagen tot het krachtige spel van intense pigmenten, er is zoveel mogelijk met aquarelverf! Contrast en sfeer spelen een belangrijke rol in al haar werk. Een zonovergoten stadsgezicht, nevelflarden in het tere ochtendlicht boven de weilanden of een vaas bloemen die lange schaduwen op de tafel maakt. Ze wordt door iets geraakt en dat gevoel probeert ze vast te leggen in een schilderij.

Hannie Rieuwerts heeft een 1e graads opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten ( HKU) in Utrecht. Ze is voorzitter en oprichter van IWS Holland sinds 2015, de grootste aquarel vereniging van Nederland, board member of IWS Globe (International Watercolor Society) met meer dan 100 aangesloten landen wereldwijd en Master Member van IWS World.

Het werk van Hannie Rieuwerts is in de loop der jaren aangekocht door kunstliefhebbers, verzamelaars, gallerijen en musea uit de gehele wereld. 

Naar de kunst
Jochem Coenen | Catch Utrecht

Jochem Coenen

Coenen begeeft zich graag op het kruispunt tussen illustratie en ontwerp. Illustreren doet hij door de ogen van een vormgever. Beeld maken opgebouwd uit geometrische vormen met beperkt kleurpalet is wat hij het liefste doet. Van kunstposters en bedrukte souvenirs tot krantenartikelen of pictogrammen. Zijn fascinatie voor ambachtelijke druktechnieken probeert hij op een zo subtiel mogelijk manier te verwerken in de dingen die hij maakt. Werk dat, gemaakt met moderne middelen, verwijst naar ambachtelijke technieken zonder al te nadrukkelijk retro te zijn. 
Naar de kunst
Joost Heystek | Catch Utrecht

Joost Heystek

Dr Joost Heystek (1954, Alblasserdam) werkte 40 jaar in het voorgezet onderwijs als docent, schoolleider en bestuurder. In 1996 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op zijn onderzoek naar Roemenië tijdens het Interbellum.

Sinds 2012 heeft Joost de hobby van zijn tienerjaren weer opgepakt: schilderen en tekenen. Zijn werk bestaat voornamelijk uit realistische stadsgezichten en portretten. Utrecht is een grote inspiratiebron. Voor olieverfschilderijen maakt hij gebruik van zowel traditioneel glaceren, als de nat-in-nat-methode en handgemaakte verf. Sinds 2019 aquarelleert hij ook. De frisse en heldere kleuren geven het werk een eigentijds karakter. Joosts favoriete werken zijn Magazijn de Vlijt en het portret van zijn dochter in de Clair-obscur (Chiaroscuro) stijl. 

Naar de kunst
Fedor van Rossem | Catch Utrecht

Fedor van Rossem

Fedor van Rossem maakt tekeningen en animatie waarin hij vaak een grafische en klare lijn stijl gebruikt. Zijn specialisme is het maken van strakke grafiek, maar maakt daarnaast ook stripfiguren en duidende animatie. Als creative visualizer maakt Fedor het mogelijk om elke onduidelijke vorm of situatie uit te beelden in een heldere en begrijpelijke compositie. Of het nu om het uitleggen van een droom, internet phishing of een plattegrond van het lichaam gaat, het is mogelijk daar een artistieke impressie van te maken. Fedor is geinspireerd door het werk van Escher en de onmogelijke figuren die door Penrose en Moebius zijn ontdekt en ontwikkeld. Speciaal voor Utrecht creëerde Fedor 'Stairways To Utrecht', een KUBST puzzel maar dan met alle markante gebouwen uit de binnenstad van Utrecht. Van de Stairways to... serie zijn ook de steden Amsterdam en Venlo verkrijgbaar.
Naar de kunst
Susan Mertens | Catch Utrecht

Susan Mertens

Susan Mertens, 35 jaar woont nu zo'n 12 jaar Utrecht. Ze volgde de opleiding 'Grafisch Ontwerpen' aan de Kunstacademie St. Joost in Den Bosch. Susan heeft echter van haar passie voor schilderen haar beroep kunnen maken. De stad Utrecht heeft haar hart veroverd en vooral de grachten geven haar veel inspiratie. Susan speelt in haar werk met (zon)licht en schaduw, ook de weerspiegeling in het water zijn een veel voorkomend thema. Schilderijen van Susan zijn vrolijk en kleurrijk. De werkelijkheid wordt realistisch en gedetailleerd weergegeven op haar eigen manier. Susan schildert ook in opdracht, het is mogelijk om op aanvraag een persoonlijke plek op doek vast te laten leggen. Ook is Susan te boeken als Live Painter op bruiloften en evenementen. Neem contact voor de mogelijkheden.
Naar de kunst
Michiel van Duin | Catch Utrecht

Michiel van Duin

Michiel is geboren te Oudwijk, Utrecht op een steenworp afstand van het Rietveld Schröder huis. Toepasselijk heeft hij zijn middelbare school tijd doorgebracht op het Gerrit Rietveld college. Kunst is een relatief nieuwe weg die Michiel is ingeslagen na jaren als grafisch ontwerper en web designer te hebben gewerkt. 

Momenteel is Michiel in Bali, Indonesië gevestigd waar hij inspiratie op doet uit de magische zonsondergangen en de schoonheid van de kleurrijke natuur in zijn omgeving. Met één voet in Nederland en één voet in Indonesië brengt hij de twee werelden samen in zijn kunst. 

Naar de kunst
Nissim Men | Catch Utrecht

Nissim Men

Nissim Men (1960) is geboren in Tel Aviv, Israel, maar woont en werkt sinds 1989 in Nederland en Amsterdam. Hij heeft fotografie gestudeerd aan de Academy of Art and Design Bezalel in Jeruzalem.
Zijn specialiteit is het creeren van City-Portraits. Digitale, fotografische composities waarbij de culturele en historische lagen van een stad nader beschouwd en onderzocht worden. Met als resultaat een eigentijds portret van een stad, waarin het unieke karakter van een stad tot uiting komt.
Deze portretten zijn als een wandeling door de stad, gezien vanuit verschillende oogpunten, zowel letterlijk als figuurlijk.
Naar de kunst
Ben Peters | Catch Utrecht

Ben Peters

Ben Peters  (Terborg, 1970) woont sinds 1987 in Utrecht waar hij het Nimeto heeft gevolgd. Is daarna naar de kunstacademie in Den Haag gegaan, afdeling grafische en typografische vormgeving. Was nieuwsgierig wat hij zou zien als hij boven op de Domtoren zou staan en alles zou fotograferen: van loodrecht naar beneden tot aan de horizon, alle windrichtingen rond. Het resultaat waren heel veel foto’s die hij aan elkaar monteerde, waarover hij op een groot kalkvel de hele stad intekende. Het dak van de Dom is er later bij in geconstrueerd. Ben Peters is freelance grafisch ontwerper en opereert onder de naam De Hondsdagen
Naar de kunst
Henriette van de Water | Catch Utrecht

Henriette van de Water

Henriëtte is een veelzijdige kunstenares en maakt naast haar eigen werken veel kunst in opdracht in haar eigen stijl. Inmiddels heeft zij al veel bekroonde werken op haar naam staan! Of het nu gaat om mensen of dierenportretten, stadsgezichten, landschappen, stillevens, abstracten of pentekeningen, steeds weer gaat zij samen met de klanten succesvol de uitdaging aan in olieverf, acryl, aquarel, pastel, grafiet of inkt, waarbij de uitstraling van de ogen van mens of dier een weerspiegeling is van het karakter en waarbij de texturen die zij neerzet haast tastbaar zijn!

Naar de kunst
Valeriya Greenwood | Catch Utrecht

Valeriya Greenwood

Valeriya Greenwood is een kunstenares uit Moskou, Rusland die momenteel in Nederland woont en schildert. Ze schildert graag werken met dikke olieverf en onder andere schetsen en schilderijen maakt van stillevens en stadsgezichten. 
Naar de kunst
Ilse Werdler | Catch Utrecht

Ilse Werdler

Illustratrice & kunstenaar Ilse Werdler is in 1968 in Utrecht geboren,  heeft daar grafische vormgeving gestudeerd en is naar verloop van tijd 'om de hoek gaan wonen' in De Bilt, op fietsafstand van het centrum van Utrecht, waar ze zich graag en veel onderdompelt in de mooiste en fijnste stad van Nederland zoals ze dat zelf noemt.

De liefde voor de stad is groot en dé inspiratiebron voor haar enigszins sprookjesachtige en realistische pentekeningen, veelal sferisch ingekleurd met aquarelverf.
Gebouwen, bijzondere plekken en huizen in en om Utrecht zijn het thema van haar werk.

Naast deze tekeningen maakt zij onder meer ook biografische tekeningen in opdracht en verschillende werken in verschillende stijlen en technieken.
Naar de kunst
Charles van den Broek | Catch Utrecht

Charles van den Broek

Als peuter tekende Charles van den Broek al zoveel dat hij na één jaar twee grote vuilniszakken aan weggegooide schetsen had. Het mag dan ook nauwelijks verwondering wekken dat zijn schooltijd nogal getekend was...

Sinds de middelbare school werkte hij voor meerdere opdrachtgevers, variërend van tijdschriften en kranten tot banken en rondtrekkende discoshows. Hij is overtuigd aanhanger van Hergé's ligne claire en zo beziet van den Broek de wereld als een toeschouwer die in een stripdecor rondloopt. Let maar eens beter op je omgeving, dan merk je vanzelf dat hij gelijk heeft... 
Naar de kunst
Roger Klaassen - Catch Utrecht

Roger Klaassen

Roger Klaassen is illustrator, striptekenaar en urban sketcher. Urban sketcher, dat wil zeggen dat hij op straat tekeningen maakt van de mooie dingen die hij tegenkomt in de stad.

Zijn tekeningen zijn helder en zonnig. Hij tekent ze met een pen of penseel en schildert de kleuren met aquarelverf. Voor Catch Utrecht maakt hij tekeningen van de mooiste Utrechtse plekken. Mocht uw favoriete plek daar nog niet tussen zitten, neem dan contact op.

Roger is één van de 150 tekenaars die door Stephanie Bower werden geselecteerd voor een overzicht van urban sketchers over de hele wereld in haar standaardwerk 'The World of Urban Sketching'.
Naar de kunst
Jacqueline Laimbock

Jacqueline Laimböck

Jacqueline volgde haar opleiding aan de academie industriële vormgeving in Eindhoven. In 2007 liet zij het meer grafische werk achter zich en besloot zij om uitsluitend te schilderen. In 2014 volgde zij de 2-jarige opleiding aan de portretschool Amsterdam om zich verder te specialiseren in het schilderen van portretten met allerlei materialen.

Vanaf 2019 werd het thema steeds meer de stijgende zeespiegel, met name verbeeld in Utrecht. De inspiratie voor de soms voorbij zwemmende varkens is tweeledig. Ten eerste, er zijn 12 miljoen varkens en 17 miljoen mensen in Nederland. Een ongelofelijk aantal. Grote kans dat je een groep zwemmende varkens tegenkomt in plaats van mensen zodra het water komt. Ten tweede, varkens zijn gek op water. Varkens genieten al van een regenplas en zijn van nature uitstekende zwemmers.

Een varken en een mens verschillen niet wezenlijk van elkaar qua gevoel, emoties en pijnervaring. Alleen het bewustzijnsniveau verschilt. Varkens zullen waarschijnlijk kiezen om te gaan zwemmen, net zoals een mens, zodra het water stijgt.

Naar de kunst
NEDERLANDSE KUNSTENAARS
Erik van Ommen | Catch Utrecht

Erik van Ommen

Erik van Ommen (1956) studeerde in 1983 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten Minerva in Groningen.  Hij maakt figuratief werk in de traditie van de Noordelijke Realisten en exposeerde in vele musea en galerieën in binnen- en buitenland. Het is een bijzonder veelzijdig kunstenaar, hij maakt olieverfschilderijen, aquarellen, pastels, etsen, lino- en houtsnedes, sumi-e schilderingen en videofilms. Hij schreef de teksten voor een aantal van zijn boeken. Erik woont, werkt en exposeert in Atelier Brink 2, een oude pastorie op de historische Brink in Vries.   
Naar de kunst
Hans Innemée | Catch Utrecht

Hans Innemée

Hans Innemée (Nederland, 1951) is een veelzijdig persoon. Hij is beeldend kunstenaar, illustrator en muzikant. Zijn werken worden zowel in Nederland als internationaal tentoongesteld, met exposities in Amsterdam, Heidelberg, Barcelona, Parijs, Ravenna, Tokyo, Kyoto, Matsuyama, Sapporo, Osaka, etc.

In zijn werk neemt hij zichzelf en zijn medemens op de korrel. Het zijn vaak de meest onnozele situaties die Innemee diep kunnen ontroeren. Grootse, voorpagina’s scorende gebeurtenissen, gaan vaak boven zijn pet. Innemee verteld graag over zijn ervaringen en wat hem raakt.  

Naar de kunst
Henrik Hey | Catch Utrecht

Henrik Hey

Henrik Hey is in 1950 geboren in Denemarken. Hij volgde zijn kunstopleiding aan de 'Danish Design School' in Kopenhagen en studeerde af aan de richting grafiek.
Henrik Hey werkt in een aloude Japanse houtdruktechniek (mokuhanga of woodblock printmaking), die hij intensief bestudeerde tijdens het Nagasawa Artist in residence programma jaar 2000. Daar volgde hij lessen van Japanse meesterdrukkers. Werken in die oude techniek vereist rust, concentratie en langdurig voorwerk. De prenten van Henrik stralen rust uit. Ze schreeuwen niet om aandacht maar zij zijn verstild. Ze vertonen een rotsvaste vreugde. De uitvoering van deze prenten is buitengewoon precies en verfijnd. Henrik Hey woont en werkt inmiddels al 25 jaar in Utrecht.
Naar de kunst
Nandi Enthoven - Catch Utrecht

Nandi Enthoven

Nandi Enthoven is geboren en getogen in Utrecht en heeft gestudeerd aan de HKU en vervolgens aan het Sandberg Instituut. Nandi maakt haar werk in haar studio op de Nijverheid in Utrecht. 

“Ik teken en schilder vanuit een waardering voor dieren. In mijn werk is het van belang dat ik heel goed kijk. Ik wil de details van een veer of de richting van de haartjes zo goed mogelijk op papier krijgen en de blik van het dier vangen.”


Naar de kunst
Herman Brood | Catch Utrecht

Herman Brood

Herman Brood werd in 1946 in Zwolle geboren en overleed in 2001 in Amsterdam. Hij was een Nederlandse zanger, kunstschilder, pianist, acteur en auteur. Brood onderscheidde zich door zijn kenmerkende zangstem en muzikale diversiteit. Hij was de Nederlandse belichaming van het hedonistische credo sex, drugs & rock 'n' roll, wat ook in zijn kunst naar voren kwam. In 1964 ging Herman Brood naar de Kunstacademie in Arnhem. Daar startte zijn leven als muzikant, met de nodige drugs. Naast zijn muzikale carrière, met de nodige ups en downs, werd hij vanaf de jaren 1980 ook steeds actiever als kunstschilder.

Al het werk van Herman Brood is 'exclusief', in de zin dat er maar een beperkte oplage is. Dit kan soms inhouden dat niet alle kunstwerken die wij aanbieden ook direct leverbaar zijn. Wij zullen u uiteraard informeren, mocht dit het geval zijn. Het uitzoeken van een mooi kunstwerk kan tijd kosten en de behoefte kan er zijn om het werk eerst in het echt te zien. Neem in dat geval contact met ons op, wij helpen u graag verder. Mocht u interesse hebben in een specifiek werk van Herman Brood wat u niet ziet in onze webshop, laat het ons dan weten. In veel gevallen kan Catch het werk voor u inkopen via een van onze contacten.

Naar de kunst
Guillaume Corneille | Catch Utrecht

Guillaume Corneille

Guillaume Corneille werd in 1922 in het Belgische Luik geboren uit Nederlandse ouders. Hij is in het Franse Auvers-sur-Oise overleden in 2010. In 1940 verhuist Corneille naar Amsterdam waar hij studeert aan de Kunstnijverheidsschool en een cursus tekenen en etsen volgt aan de Rijksacademie voor beeldende Kunsten. In 1948 richt Corneille samen met Constant, Appel, Rooskens en Wolvecamp de 'Nederlandse Experimentele Groep' op. Deze groep vertegenwoordigt later dat jaar de 'Amsterdamse' tak van de CoBrA groep die in Parijs wordt opgericht. CoBrA is een schilderscollectief van beginnende kunstschilders uit Kopenhagen, Brussel en Amsterdam. Als symbool gebruiken zij de opgerolde cobraslang. De groep bestaat slechts 3 jaar maar is bij groot publiek bekend. In 1950 vestigt Corneille zich in Parijs.

Naar de kunst
Franco Costa | Catch Utrecht

Franco Costa

Een kunstenaar, een man, een vader, Franco Costa was dit en nog veel meer. Hoe beschrijf je een persoon met zo'n kleurrijk en eclectisch karakter.

Franco Costa (1934-2015) was een zeer positief en sterk persoon; iedereen die hem ontmoette was onder de indruk van zijn open en genereuze persoonlijkheid. Zijn schilderwerk spreekt volledig voor zijn levendige geest; vibrerende kleuren en vormen gecombineerd in een dergelijke eenvoudige, maar ontroerende harmonie. Ieder onderwerp dat hij reproduceerde op doek bevat de vreugde en levendigheid die Franco's filosofie van het leven kenmerkte; Kunst & Leven, een combinatie van de twee elementen die aan de oorsprong staan van alles wat hij maakte of deed.
Naar de kunst
Honoré Daumier | Catch Utrecht

Honoré Daumier

Spotprent 'Les Gens de Justice' (De Mannen van Justitie) van Daumier. De Franse satiricus Honoré Daumier (1808-1879) staat bekend om zijn (spot)prenten en karikaturen waarin hij de academische, juridische en medische wereld en de advocatuur op de hak neemt.

Giclée op papier: Print met UV-vaste inkten op 100% zuurvrij Hahnemühle en voorzien van een zuurvrij 1200 grams passe-partout en verkrijgbaar in verschillende formaten.
 
Zoekt u een uniek cadeau voor iemand die rechtsgeleerdheid studeert of gestudeerd heeft? Dan kan deze spotprent van Daumier een interessant afstudeercadeau of promotiecadeau zijn voor het behalen van zijn of haar bachelor, master, titel meester in de rechten of doctorstitel of ter gelegenheid van een stap in de carrière van een advocaat, notaris of jurist. Of bijvoorbeeld gewoon voor zijn of haar verjaardag.
Naar de kunst
Kees van Dongen | Catch Utrecht

Kees van Dongen

Cornelis (Kees) Theodorus Maria van Dongen was een in Nederland geboren kunstschilder, die een groot deel van zijn leven in Frankrijk heeft gewoond. Met zijn werk was hij een van de belangrijkste Nederlandse vertegenwoordigers van het fauvisme. 

Van Dongen staat bekend om zijn vele schilderingen van het vrouwelijk naakt. Voor hem was de vrouw 'het mooiste landschap': de vrouw was zijn 'muze'. Later in zijn loopbaan (na 1918) legde hij zich vooral toe op het schilderen van portretten van de Parijse 'society'. Een van zijn bekendste modellen was Brigitte Bardot. 

View DetailsView Details
M. C. Escher | Catch Utrecht

M. C. Escher

Maurits Cornelis Escher was een Nederlandse kunstenaar, die bekend is om zijn houtsneden, houtgravures en lithografieën, waarin hij vaak speelde met wiskundige principes. Hij signeerde zijn werk met MCE.

Zijn gravures verbeelden vaak onmogelijke constructies, studies van oneindigheid en in elkaar passende meetkundige patronen (vlakverdelingen) die geleidelijk in volstrekt verschillende vormen veranderen. Enkele zeer bekende voorstellingen die hij tekende zijn ontworpen rond onmogelijke objecten zoals de Penrose-trap. Pas in de jaren vijftig van de vorige eeuw kreeg hij in bredere kring erkenning als kunstenaar, vooral in de VS. Kristallografen en wiskundigen ontdekten in zijn werk symmetrieën en thema's uit hun vakgebieden. Eschers grafische werk wordt vanaf 1960 in wetenschappelijke (leer)boeken gebruikt.

Naar de kunst
Piet Mondriaan | Catch Utrecht

Piet Mondriaan

Pieter Cornelis Mondriaan was een Nederlandse kunstschilder en kunsttheoreticus, die op latere leeftijd in het buitenland woonde en werkte. Mondriaan wordt algemeen gezien als een pionier van de abstracte en non-figuratieve kunst. Vooral zijn latere geometrisch-abstracte werk, met de kenmerkende horizontale en verticale zwarte lijnen en primaire kleuren, is wereldberoemd en dient als inspiratiebron voor vele architecten en ontwerpers van toegepaste kunst. Hij was een van de belangrijkste medewerkers van het tijdschrift De Stijl en ontwikkelde een eigen kunsttheorie, die hij nieuwe beelding of neoplasticisme noemde. Hij is in het buitenland beter bekend als Mondrian, een wijziging die hij zelf invoerde nadat hij in Parijs was gaan wonen.
View DetailsView Details
WERELDWIJDE KUNSTENAARS
Raymond-Émile Waydelich | Catch Utrecht

Raymond-Émile Waydelich

Raymond-Émile Waydelich is een Franse schilder, beeldhouwer en actiekunstenaar .

Het uitgebreide oeuvre van Waydelich omvat schilderijen, sculpturen en sculpturen gemaakt van keramiek of brons, assemblages, werken op papier, maar ook openbare kunstevenementen en voorstellingen. De artistieke technieken van zijn kleurrijke, speelse, grappig-bizarre grafische afbeeldingen variëren van tekenen, aquarel, lithografie, etsen, monotype tot het overschilderen van gevonden papieren voorwerpen.

Hij is een van de beroemdste levende kunstenaars in Frankrijk. Zijn werken bevinden zich in talloze openbare en privécollecties over de hele wereld. 

View DetailsView Details
Peter Kitchell | Catch Utrecht

Peter Kitchell

Peter Kitchell gelooft dat "Kleur is als muziek. Een kleur is zinloos op zichzelf, het krijgt zijn betekenis van zijn relatie tot andere kleuren, van het ritme van de structuur."

Als kind van twee architecten, werd Kitchell al vroeg voorbereid om een kunstenaar te zijn. Kitchell volgde kunstlessen voor kinderen in het Museum of Modern Art en The Young Museum en werd blootgesteld aan de moderne abstracte schilderen op de leeftijd van negen jaar. In de late jaren '60 studeerde hij bij Rolf Penn, een voormalige Bauhaus student van Kandinsky en Klee. Tegen 1970 en technisch goed, besloot Peter Kitchell dat hij meer van reizen kon leren dan school en ging op reis naar Europa, Noord- en Centraal Afrika, het Caribisch gebied en de Verenigde Staten.

Kort daarna ging hij van de musea van Europa naar de ruwe woestijn cultuur van Marokko om door het hele Afrikaanse continent te reizen. Kitchell verfde elke dag, leerde zichzelf aquarel, terwijl hij leefde bij de Berber en Toeareg stammen. Zijn grote aquarellen verwijzen naar de natuur en invloeden van de landschappen en culturen die hij heeft meegemaakt, het licht en de kleur die hij absorbeerde tijdens die reizen.

View DetailsView Details
Andy Warhol | Catch Utrecht

Andy Warhol

Andy Warhol (Pittsburgh, 6 augustus 1928 – New York, 22 februari 1987) was een Amerikaans kunstenaar, filmregisseur en auteur. Warhol werkte tevens als muziekproducent en acteur. Vanuit zijn achtergrond en ervaring in de toegepaste kunst was Warhol een van de protagonisten van de popart in de Verenigde Staten in de jaren 50 en 60 van de 20e eeuw. Warhol wordt ook wel the silver prince of the pop genoemd.

Warhol is vooral beroemd om zijn 'vlakke' en contrastrijke schilderijen en zeefdrukken van verpakte producten en alledaagse objecten zoals Campbell's-soepblikken, bloemen en de banaan op de cover van het album The Velvet Underground & Nico (1967), alsook voor zijn gestileerde portretten van 20e-eeuwse beroemdheden als Marilyn Monroe, Grace Jones, Elvis Presley, Judy Garland, en Elizabeth Taylor.

View DetailsView Details
Roy Lichtenstein | Catch Utrecht

Roy Lichtenstein

Roy Lichtenstein (New York, 27 oktober 1923 – aldaar, 29 september 1997) was een Amerikaans pop-art kunstenaar. Zijn werken zijn vooral bekend vanwege de aan cartoons herinnerende afbeeldingen met felle, veelal primaire kleuren omlijnd door vette zwarte contouren. Hij maakte schilderijen, litho's en beelden.
View DetailsView Details
Salvador Dalí | Catch Utrecht

Salvador Dalí

Salvador Dalí was een wereldberoemd Spaanse kunstschilder. Hij beschreef zijn schilderijen als geschilderde droomfoto's, omdat de zeer realistisch geschilderde objecten vaak in geen enkel verband met elkaar lijken te staan. Ook was hij een meester in de techniek van het trompe-l'oeil (gezichtsbedrog) en het spel met perspectief
View DetailsView Details
Pablo Picasso | Catch Utrecht

Pablo Picasso

Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso (Málaga, 25 oktober 1881 – Mougins, 8 april 1973) was een Spaans kunstschilder, tekenaar, beeldhouwer, grafisch kunstenaar, sieraadontwerper en keramist. 

Picasso's loopbaan kan worden ingedeeld in verschillende perioden. Samen met Georges Braque ontwikkelde hij in de jaren 1905 - 1915 het kubisme. 

View DetailsView Details